Vielsalm

Tijdens een bezoek aan de Belgische Ardennen kun je naast de natuur ook genieten van plaatsen en dorpjes. Een daarvan is Vielsalm, een plaats met zo’n 7.500 inwoners. De letterlijke betekenis van deze plaatsnaam is “oude Salmo”, een naam die uit de middeleeuwen stamt. Vlakbij het centrum kun je het meer van de Doyards vinden, daar is het heerlijk vertoeven in de zomermaanden.

Daarnaast bevindt de stad zich in een zeer bosrijk gebied. In de zomer worden hier dan ook zogenaamde “bosbessenfeesten” gehouden, een evenement waar veel toeristen op af komen. De bossen zijn ideaal geschikt voor wandelingen, er zijn dan ook verschillende wandelroutes te vinden. Stap je liever op de fiets, dan kun je heerlijke tochten maken of in de bossen mountainbiken. Naast de vele wandelroutes vind je er namelijk ook verschillende fietsroutes.

Ook in de winter is Vielsalm de perfecte bestemming, bij voldoende sneeuw kan er namelijk gebruik gemaakt worden van de wintersportfaciliteiten.

Bereikbaarheid

Vanuit Nederland is Vielsalm goed bereikbaar met de auto. Als je vertrekt vanuit Utrecht doe je er zo’n 2,5 uur over. Ook vanaf Amsterdam is de reistijd goed, zo’n 3 uur. Heb je geen auto of rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om met de trein naar Vielsalm te reizen. Je kunt vertrekken vanaf elk willekeurig station in Nederland. De totale reisduur bedraagt ongeveer 4 uur, niet veel langer in vergelijking tot de auto. Je treinticket kun je boeken via internet, zorg er voor dat je dit zo ver mogelijk van tevoren doet. Hoe eerder je boekt, des te scherper de prijs van het treinticket namelijk.

Bezienswaardigheden in Vielsalm

In de gemeente Vielsalm kom je verschillende bezienswaardigheden terug. Château des Comtes de Salm is de bekendste. De eerste stenen van dit kasteel werden in de 9e eeuw gelegd. Vanaf de 13e eeuw werd het kasteel volop gebruikt. Tot de 15e eeuw, vanaf toen verslechterde de situatie van het kasteel en werd het een ruïne. De ruïnes zijn hedendaags nog steeds aanwezig, je kunt deze dan ook bekijken.

Overnachten in Vielsalm

Ga je een dagje naar de Ardennen, dan heb je niet voldoende tijd om al het moois te bewonderen. Trek dan ook minimaal een weekend uit voor je verblijf. In Vielsalm zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten. Zo kun je in de gemeente het Bungalowpark Les Doyards en Sunparks Ardennen vinden. Deze laatst genoemde beschikt over onder andere een subtropisch zwemparadijs.

Daarnaast kun je in de omgeving van het park uitgestrekte naaldbossen vinden. Bungalowpark Les Doyards beschikt over een grote speeltuin, biedt de mogelijkheid om paard te rijden en ligt direct aan het meer van Vielsalm. In de buurt van Vielsalm zijn nog een aantal andere parken te vinden. Op zo’n 8 kilometer van de stad kun je overnachten bij Landal Village les Gottales. Op 13 kilometer vind je de Appartementen Am Hohenbusch, ook dit is een zeer geliefde plek als het om overnachten gaat.

Naast de bekende vakantieparken kun je er ook voor kiezen om te overnachten in een particulier vakantiehuis of appartement. Ook deze accommodaties kun je eenvoudig via internet vinden en boeken.

Eten en drinken in Vielsalm

Tijdens je vakantie in Vielsalm hoef je niet bang te zijn dat er geen restaurant is. In de stad kun je tientallen verschillende eetgelenhedenvinden. De absolute nummer één is restaurant L’Ecurie, deze eetgelegenheid wordt met gemiddeld een 8 beoordeeld. “Ontgoochelend” en “heerlijk gegeten” zijn recensies die je over L’Ecurie kunt vinden. Daarnaast is Auberge du Carrefour ook een aanrader, ook dit restaurant krijgt het cijfer 8 van de beoordelaars.

Verblijf je meerdere dagen in de stad, dan kun je verschillende restaurants bezoeken. Ook Le Val D’Hebron, Aux Villes Sâm en Contes de Salme zijn restaurants met hoge beoordelingen en staan dan ook garant voor een lekker hapje eten.

Zodra het weer het toelaat kun je plaats nemen op één van de terrasjes in de stad. Geniet van een lekker Belgisch biertje of een kopje koffie, want ook die mogen tijdens je vakantie niet ontbreken natuurlijk.

Winkelen in Vielsalm

Ben je iemand die het leuk vindt om over een markt te slenteren, dan ben je in Vielsalm aan het goede adres. Elke donderdag kun je de markt bezoeken en genieten van de verschillende kraampjes. Is er geen markt, dan kun je terecht bij de verschillende supermarkten, slagerijen en bakkerijen.

Voor grote winkelcentra moet je niet in Vielsalm zijn, het is een kleine stad met een beperkt winkelaanbod. Ben je iemand die van rust en ruimte houdt, dan ben je in Vielsalm aan het juiste adres.

Geef uw Reactie