Vakantiepark in de Ardennen

Ben je op zoek naar een goed vakantiepark in de Ardennen? Het vinden van een vakantiepark kan nog een hele klus zijn, want in de Ardennen kun je er namelijk meer dan 15 vinden. Al deze parken hebben eigen overnachtingsmogelijkheden en faciliteiten. Het is dan ook goed om eerst een inventarisatie te maken van hetgeen je graag wilt.

Beschikbare accommodatie

Wil je in een tent, stacaravan of bungalow slapen? Hoeveel kamers moet de accommodatie hebben? Denk na over deze vragen, zo kun je een vakantiepark in de Ardennen vinden dat bij je past. Als je met z’n tweeën bent, heb je niet zoveel ruimte nodig. Reis je echter met kinderen, dan is een accommodatie met een groter oppervlak veel comfortabeler. Zo hebben je kinderen meer bewegingsruimte als jullie in de accommodatie aanwezig zijn.

Faciliteiten op het park

Wat voor faciliteiten moet het vakantiepark in de Ardennen hebben? Sommige parken beschikken over een zwembad, sauna, restaurant, supermarkt, kinderboerderij en WIFI. Denk goed na over de faciliteiten die minimaal aanwezig moeten zijn. Op het moment dat je zoekt naar een vakantiepark kun je in de meeste gevallen aanvinken welke faciliteiten er aanwezig moeten zijn, zo vallen de parken af die deze faciliteiten niet bieden.

Waar ligt het park in de buurt

Naast de accommodatie en de faciliteiten op het park is nog een belangrijk aandachtspunt. Bekijk de ligging van het vakantiepark. Zo kun je ontdekken of het park op een afgelegen plek ligt of dat je juist veel activiteiten in de buurt hebt. Het zou namelijk vervelend zijn als je bijvoorbeeld 1,5 uur moet rijden naar een dierentuin waar je graag naar toe wilt met je kinderen. In dat geval kun je beter een vakantiepark opzoeken waarb ook een dierentuin bij in de buurt te vinden is.

Park La Boverie

Wij laten je graag kennis maken met een aantal parken welke wellicht voldoen aan je wensen. Het park La Boverie ligt in de Belgische provincie Luxemburg, in de plaats Jupille om precies te zijn. Het park krijgt gemiddeld een 7,1 en ligt direct aan de rivier de Ourthe. Daarnaast is er ook een visvijver aanwezig en kan er vlakbij het park gestart worden met diverse fietsroutes. Gezinnen met kinderen en senioren krijgen een speciale korting bij een boeking.

Village de Vacances d’Oignies

Een ander park is Village de Vacances d’Oignies. Dit park heeft een score van 7,0 op basis van tientallen beoordelingen. Ook dit park ligt in de provincie Luxemburg, in de plaats Oignies. In de buurt van het park zijn uitgestrekte bossen te vinden, ideaal als je een echte natuurliefhebber bent. Ook op het park zelf valt er genoeg te beleven, voor de kinderen is er een kinderboerderij en dierenwijde.

Parc Les Etoile

In de provincie namen vind je het park Parc Les Etoile. Dit park in de plaats Blaimont scoort een hoog cijfer, een 8,1 om precies te zijn. Vanuit het park kun je eenvoudig de grotten van la Merveilleuse bezoeken. Sommige bungalows hebben een fantastisch panorama uitzicht op de Maasvallei.

Sunparks Ardennen

In Vielsalm komen we het park Sunparks Ardennen tegen. Ben je op zoek naar een park met een subtropisch zwemparadijs, dan is dit wellicht een goed park voor je. In de omgeving van het park zijn prachtige naaldbossen te vinden. Daarnaast is de ligging van Sunparks Ardennen erg goed, je kunt bijvoorbeeld een dagje Maastricht doen als je op Sunparks Ardennen overnacht.

Village de vacances de Vencimont

Ben je een liefhebber van grotten en wil je die graag bezoeken tijdens je verblijf in de Ardennen? In dat geval is Village de vacances de Vencimont een ideaal park. Het park ligt namelijk dicht bij de grotten van Han. Daarnaast ligt het park bij het dal van Semois, een prachtig stukje natuur. Op het vakantiepark zelf kun je een tennis- en basketbalveld vinden, ook op het gebied van ontspanning en sport valt er genoeg te beleven.

Een vakantiepark in de Ardennen boeken

Welk vakantiepark in de Ardennen je ook gaat boeken, zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Als je vroeg van tevoren boekt kun je bijna altijd profiteren van vroegboekkorting. Heb je pas laat besloten dat je naar de Ardennen wilt gaan, dan kun je kijken naar last minutes. Ook last minutes hebben bijna altijd een bepaald kortingspercentage, je besparing kan dan ook flink oplopen. Wij wensen je veel succes bij het vinden van een geschikt vakantiepark in de Ardennen!

Geef uw Reactie