Vakantiehuis in de Ardennen

Een vakantiehuis in de Ardennen boek je snel en eenvoudig via internet. In de Ardennen zijn honderden verschillende vakantiehuizen te vinden, waarvan een aantal zeker zal voldoen aan je wensen. Wat voor vakantiehuis zoek je precies? Je doet er verstandig aan om na te denken over de faciliteiten die je graag in het huis terug wilt zien, zo kun je tijdens het zoeken sneller een passend vakantiehuis vinden.

Waar ligt je vakantiehuis in de Ardennen

De Ardennen zijn enorm uitgestrekt, weet je al in welk gebied je de vakantie wilt doorbrengen? Bekende plaatsen in de Belgische Ardennen zijn La Roche-en-Ardenne , Bastenaken (Bastogne), Baileux, Bertrix, Bouillon, Chimay, Couvin, Spa, Saint-Hubert en Daverdisse. In al deze plaatsen kun je vakantiewoningen vinden, sommige daarvan liggen in het centrum van de stad, andere net buiten de stad.

Wil je de vakantie doorbrengen in een levendige omgeving met terrasjes en winkels in de buurt, dan is een vakantiehuis in een stad de beste optie. Wil je echter rust en ruimte, kies dan voor een vakantiehuis in de bergen of een landelijk gebied. Kies je voor een woning op een afgelegen plek, wees je er dan wel van bewust dat je wat verder moet reizen als je een supermarkt of restaurant wilt bezoeken.

Type vakantiehuis

Er zijn verschillende typen vakantiehuizen, de bekendste zijn de vrijstaande vakantiehuizen en appartementen. Toch kunnen ook de minder bekende types interessant zijn, denk maar eens aan boerderijen, chalets, cottages, kastelen, landhuizen en villa’s. Sommige hiervan zijn vrijstaand, maar je ziet ook vaak dat één vakantiehuis is opgedeeld in meerdere ruimtes zodat het aan verschillende vakantiegangers verhuurd kan worden. Als je dit niet wilt kun je de optie vrijstaand aanvinken, deze kun je vinden op bijna alle websites die vakantiehuizen aanbieden.

Beoordelingen

Tijdens je zoektocht naar een passend vakantiehuis Ardennen is het verstandig om naar de beoordelingen te kijken. Als een vakantiehuis al wat langer wordt verhuurd kun je altijd wel een aantal beoordelingen vinden. Deze beoordelingen vertellen je veel over het vakantiehuis, dit kan zowel positief en negatief uitpakken.

Des te meer beoordelingen er te vinden zijn, des te beter het beeld is dat je over een vakantiehuis kunt vormen. Lees je veel negatieve verhalen, dan is het verstandig om op zoek te gaan naar een ander vakantiehuis. Bij veel positieve verhalen is het wellicht het vakantiehuis waar je de komende vakantie in gaat doorbrengen.

Op sommige websites die vakantiehuizen in de Ardennen aanbieden zie je een zogenaamd sterrensysteem. Deze sterren geven aan hoeveel faciliteiten een vakantiehuis heeft. Vakantiehuizen met weinig faciliteiten krijgen vaak één of twee sterren. Bij vier of vijf sterren is er sprake van een groot aantal faciliteiten, vaak kom je ook een bubbelbad en sauna tegen in deze accommodaties. Naast de beoordelingen die je doorleest is dus ook verstandig om naar het aantal sterren te kijken.

Kinderen en huisdieren

Reis je met kinderen, dan is het belangrijk om na te gaan of er kinderbedden, boxen, kinderstoelen en speelmogelijkheden in het vakantiehuis aanwezig zijn. Zijn die er niet, dan zijn er twee opties. Optie één is het zoeken van een vakantiehuis dat deze zaken wel heeft. De tweede optie is het meenemen van alle spullen, maar dan moet je natuurlijk wel voldoende ruimte over hebben in je auto.

Ook als je huisdieren hebt moet je even goed opletten tijdens je zoektocht naar een passende vakantiewoning in de Ardennen. Het is niet altijd toegestaan om huisdieren mee te nemen namelijk. Zie je de optie huisdieren toegestaan staan? Vink deze dan aan, je krijgt dan alleen de vakantiehuizen te zien waarin ook huisdieren welkom zijn.

Ontspannen met wellness faciliteiten

Wil je heerlijk kunnen ontspannen tijdens je welverdiende vakantie, ga dan op zoek naar een vakantiehuis met zogenaamde wellness faciliteiten. Onder wellness vallen een jacuzzi / bubbelbad, sauna, Turk stoombad en solarium. Deze faciliteiten vind je meestal alleen in een wellness resort of zwembad terug, maar er bestaan ook vakantiehuizen waarin je deze faciliteiten kunt vinden.

De prijs van deze vakantiehuizen ligt uiteraard wat hoger, maar je hoeft geen toegangsprijs te betalen en je kunt gebruik maken van de wellness faciliteiten wanneer het je uitkomt.

Foto’s zeggen veel meer

Ook al lees je de beschrijving door, foto’s zeggen vaak veel meer dan een geschreven tekst. Wij raden je dan ook aan om altijd de foto’s van een vakantiehuis te bekijken. Op de foto’s zie je hoe de woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer zijn ingericht. Als er een tuin bij het vakantiehuis zit, dan kun je deze ook bekijken op de foto’s. Samen met de beschrijving geven de foto’s een goed beeld van het vakantiehuis.

Prijzencontrole

Heb je het ideale vakantiehuis in de Ardennen gevonden, bekijk dan voor het boeken de prijzen. Wat zit er in de prijs inbegrepen en wat niet? Je krijgt vaak te maken met toeristenbelasting, kosten voor elektra, gas, water en schoonmaak. Sommige vakantiehuizen tonen een alles inclusief prijs, alle zaken zitten in dat geval inbegrepen in de prijs.

Er zijn echter ook vakantiehuizen waarbij je de net genoemde zaken achteraf moet betalen. Op zich is een nacalculatie geen probleem, als je het maar wel weet. Als je niet op de hoogte bent van de nacalculatie is het een vervelende verassing, het vakantiehuis kan in dat geval al snel 100 tot 200 euro duurder uitvallen. Doe daarom een prijzencontrole om te ontdekken welke producten en diensten inbegrepen zitten en welke niet, zo voorkom je vervelende verassingen achteraf.

Plan je vakantie!

Zodra je een passend vakantiehuis Ardennen hebt gevonden en geboekt kun je de vakantie gaan plannen. Weet je al wat je gaat doen tijdens de vakantie? In de Ardennen zijn een groot scala aan bezienswaardigheden te vinden. Sportievelingen kunnen de wandelen of fietsen in de bergen, kano varen en kajakken.

Vind je het prettiger om rustiger aan te doen, dan kun je een bezoek brengen aan één van de grotten, watervallen of musea die in de Ardennen te vinden zijn. De Ardennen staan garant voor dagenlang plezier. Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, voor iedere leeftijd zijn er passende activiteiten te vinden. Wij wensen je een geweldig verblijf toe in één van de vakantiehuizen Ardennen.