Omgeving van de Ardennen

In de wijde omgeving van de Ardennen bevinden zich tal van mooie en interessante bezienswaardigheden, waar je eventueel een dagje heen kunt gaan.

Het zijn voornamelijk bestemmingen voor de actieve vakantiegangers, maar ook liefhebbers van cultuur en lekker eten en drinken, komen ongetwijfeld aan hun trekken.

Om je alvast op weg te helpen, geven we je hieronder alvast een paar hoogtepunten die je absoluut niet mag missen als je naar de Ardennen komt.

Top 5 tips in de omgeving van de Ardennen.

Grotten

grotten ArdennenIn de Ardennen vind je tal van grotten en mijnen. Dit komt vooral door de geologische samenstelling van de omgeving.

Bekende grotten zijn de Grotten van Hotton, Grotten van Han en de Grotten van Remouchamps.

Een gids zal je begeleiden door de mooiste grotten van de Belgische Ardennen. Mocht je een aantal van deze grotten gaan bezoeken, dan adviseren we je wel om warme kleding te dragen / mee te nemen. In de grotten is het (zelfs in de zomer) niet veel warmer dan 10 graden Celsius. Een rondleiding duurt gemiddels 1,5 uur en u dient vooraf een kaartje te kopen.

Stavelot

StavelotStavelot bevind zich in de provincie Luik. Het dorp ligt aan de rivier de Amblève en dankt vooral zijn bestaan aan zijn abdij.

18e-eeuwse huizen bepalen vooral het beeld dat je ziet in het oude centrum van Stavelot.

Rondom Stavelot vindt je vele heuvels en diepe dalen die het bezichtigen waard zijn.

Stavelot bied verschillende wandelroutes en fietsroutes waar u een hele mooie omgeving kunt verkennen. Ook komt de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik jaarlijks voorbij aan het dorpje. De renners beklimmen dan de stijle Col du Stockeu.

Spa

SpaSpa is een stad die midden in de Belgische Ardennen ligt. Spa wordt ook wel de waterstad van België genoemd.

De stad werd uiteindelijk het kuuroord voor vele belangrijke mensen, zoals koningen, prinsessen en ook keizers.

De naam heeft men te danken aan het natuurlijke bronwater waarvan men beweert dat het een geneeskrachtige werking zou hebben. In de stad vind je nog steeds een oude kuurhuis of badhuis genaamd Establissement des Bains.

Je kunt ook een dagje naar de kabelbaan in Spa. Deze is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 21:00 uur. Een museum bezoeken behoort ook tot de mogelijkheden. Hierin wordt de geschiedenis van Spa weergegeven.

In de omgeving van Spa vind je vele bossen, waar je keus hebt uit een aantal prachtige wandel- en fietsroutes.

Wildpark La Roche-en-Ardenne

Wildpark in La Roche-en-ArdenneIn het wildpark Parc a Gibier, kun je tijdens een wandeling vele dieren bezichtigen, waaronder herten, vossen, wasberen, zwijnen en nog veel meer.

Voor de kleineren onder ons, vind je er ook een miniboerderij.

Het park is gelegen op een terrein van 10 hectare, waar de dieren leven. Je kunt een wandeling maken van ongeveer 1,2 kilometer langs alle dieren.

Het park is het gehele jaar geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, met uitzondering van de zomervakantie, dan is het park open tot 19:00 uur.

Kajakken, kanoën en raften

kajakkenDe vele riviertjes die je in de Ardennen vindt, bieden een mooie gelegenheid om te kajakken of te raften.

De 3 bekendste rivieren in de Ardennen zijn de Ourthe, Amblève en de Lesse. Het zijn rustige rivieren zonder extreme stroomversnellingen.

Bijna overal wordt de gelegenheid geboden om een kano, raft of kajak te huren. Langs de riviertjes vindt je diverse verhuurbedrijfjes. De grotere verhuurbedrijven vindt je in Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Coo.