Huisje huren in de Ardennen

Een huisje huren in de Ardennen is bijzonder eenvoudig, je kunt namelijk een boeking plaatsen via internet. Het aanbod van particuliere huisjes is groot, er zijn letterlijk honderden verschillende huisjes te vinden in de Ardennen. Hoe kun je een passend huisje vinden dat voldoet aan al je wensen? Het antwoord op deze vraag is filteren, je kunt namelijk al je wensen opgeven in het zoekfilter van websites die vakantiehuisjes aanbieden. Door al je wensen toe te passen in het filter vallen er vakantiehuisjes af, dus zo wordt kiezen makkelijker.

Voorkeur voor een provincie

Het eerste waar je over na moet denken is de provincie. In de Ardennen zijn vier provincies te vinden, Luik, Namen,Luxemburg en Henegouwe. Heb je een voorkeur voor een bepaalde provincie? Als je de vakantie graag in Namen wilt doorbrengen bijvoorbeeld, geef dit dan op in het zoekfilter. Je zult zien dat er al een groot aantal vakantiehuisjes afvallen na het toepassen van het filter.

Vakantieperiode en verblijfsduur

In welke periode wil je graag op vakantie naar de Ardennen? De kans is groot dat je slechts een paar weken vrij hebt in een bepaalde periode. Geef deze periode dan op in het filter en stel ook de juiste verblijfsduur in. Ook na deze toepassingen zie je dat het aantal beschikbare vakantiehuisjes zal afnemen. De reden hiervoor is dat sommige vakantiehuizen bezet zijn in de periode dat je op vakantie wilt gaan.

Het aantal personen

Om een passend huisje te kunnen huren in de Ardennen is het ook van belang dat je het aantal personen opgeeft. In sommige vakantiewoningen is er ruimte voor slechts 2 personen namelijk, in andere kunnen 20 personen terecht. Afhankelijk van het aantal bedden dat je nodig hebt kun je het aantal personen opgeven in het filter. Zo worden vakantiehuisjes die te klein of te groot zijn weg gefilterd.

Faciliteiten

Tijdens je zoektocht naar een leuk vakantiehuis in de mooie Ardennen is het belangrijk om aan te geven welke faciliteiten er in de woning aanwezig moeten zijn. Iedere vakantieganger kan wel een aantal faciliteiten opnemen die zeker aanwezig moeten zijn.

Als je wilt kunnen koken in de woning, dan moet er een keuken aanwezig zijn. Een keuken is er meestal wel, maar een magnetron, oven en vaatwasser niet altijd. Als je een luxe vakantie wilt beleven kun je deze laatste drie aanvinken in het zoekfilter, je krijgt dan alleen vakantiehuisjes te zien die over deze faciliteiten beschikken.

Als je voor langere tijd naar de Ardennen op vakantie gaat is een wasmachine ook erg handig. Niet alle vakantiewoningen hebben een wasmachine. Wil je deze faciliteit hebben, vink dan wasmachine aan in het zoekfilter.

Wat zeggen andere gasten?

Nu je hebt opgegeven welke faciliteiten er aanwezig moeten zijn, wanneer je op vakantie wilt, voor hoelang en naar welke streek zijn er een aantal vakantiehuizen overgebleven. Welke vakantiewoning moet je nu boeken? Wij raden je aan om naar de beoordelingen te kijken. Wat vinden andere gasten van de woning? Als de woning door veel gasten is bezocht kun je vaak tientallen beoordelingen terugvinden.

Als je 5 minuten de tijd neemt om een aantal beoordelingen door te lezen krijg je al snel een beeld van het vakantiehuis. Kom je beoordelingen zoals “niet schoon”, “gedateerd” en “niet goed schoongemaakt” tegen, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere vakantiewoning. Zie je echter opmerkingen zoals “perfect” en “heerlijk schoon” staan, dan zit het wel goed met de vakantiewoning.

Meestal wordt er op de website van de aanbieder ook een gemiddeld cijfer weergegeven. Dit cijfer komt tot stand door alle beoordelingen samen. Des te hoger het cijfer, des te tevredener de mensen zijn.

Hoe kan ik een goedkoop huisje huren in de Ardennen?

Een leuk huisje vinden dat voldoet aan je wensen is niet zo moeilijk, dat heb je net kunnen lezen. Het vinden van een vakantiehuisje tegen een scherpe prijs kan echter lastiger zijn. Hoe kun je een vakantiehuisje zo goedkoop mogelijk boeken? Als je weinig wilt uitgeven is het verstandig om te kijken bij de last minute aanbiedingen.

Onder last minutes vallen huizen die nog beschikbaar zijn tegen een lagere prijs. Omdat de verhuurder het huisje graag wil verhuren, wordt er korting gegeven. Voor sommige huisjes bedraagt deze korting slechts 10%, maar er zijn ook vakantiehuisjes waarop 30, 40 of zelfs 50% korting wordt gegeven. Deze laatste kortingspercentages zijn vrij hoog en kunnen je veel geld doen besparen. Stel dat een huisje normaal 800 euro per week kost en waar nu 50% korting op geldt, dan bespaar je maar liefst 400 euro. Als je vakantiedatum dichterbij komt kan het geen kwaad om even bij de last minute aanbiedingen te kijken, er zit bijna altijd wat leuks tussen.

Genoeg te beleven

Als je het perfecte vakantiehuisje hebt gevonden, kun je het direct online boeken. Zodra je de bevestiging van de boeking per e-mail hebt ontvangen is de boeking definitief. Je kunt alvast aan de slag met het plannen van je vakantie. Weet je al wat voor steden je gaat bezichtigen, welke bezienswaardigheden je gaat bekijken en hoe je gaat genieten van de natuur?

Er valt enorm veel te beleven tijdens je bezoek aan de Belgische Ardennen. Zorg dan ook dat je niet teveel in je vakantiehuisje blijft zitten maar er lekker op uit trekt. Bezoek bijvoorbeeld de waterbronnen in het stadje Spa, al eeuwenlang komen er toeristen in deze stad vanwege deze bronnen. In de heuvels vind je een prachtig kuuroord waar je kunt genieten van het thermale water, schoonheidsbehandelingen en sauna’s. Het is dan ook de ideale plek om tot rust te komen na een dag vol activiteiten.

Als je van fietsen houdt kun je lekker met de mountainbike de bergen intrekken. Er zijn verschillende routes die je kunt fietsen, variërend van enkele kilometer tot routes van tientallen kilometers. Overigens hoef je niet per se op een fiets te stappen als je routes wilt afleggen, ook als je van wandelen houdt kun je lekker de natuur intrekken. Ook op het gebied van wandelroutes zijn er tientallen routes aangelegd in verschillende afstanden.

Een huisje huren in de Ardennen is dus, zoals je gezien hebt, helemaal niet moeilijk en hoeft helemaal niet duur te zijn, als je maar even de tijd neemt om goed te zoeken. Tenslotte is de voorbereiding van je vakantie in de Belgische Ardennen al een groot stuk van je vakantiepret. Laptop of tablet erbij, glaasje wijn of een Belgisch biertje en je vakantiegevoel begint al meteen te komen.