Durbuy

De stad Durbuy is erg in trek bij toeristen. Elk jaar weer komen er duizenden toeristen naar deze middeleeuwse stad. In het centrum van de stad wonen slechts 400 mensen, maar het totale inwoneraantal ligt een stuk hoger. De laatste schattingen gaan uit van zo’n 11.000 inwoners.

Veel inwoners van de stad noemen Durbuy de kleinste middeleeuwse stad van Europa. Alhoewel dit niet helemaal klopt is een bezoek aan Durbuy zeker de moeite waard. In het centrum zie je verschillende middeleeuwse straatjes en huisjes, veel gebouwen uit die tijd zijn goed bewaard gebleven namelijk.

Reismogelijkheden naar Durbuy

Durbuy ligt op zo’n 260 kilometer van Utrecht en is goed te bereiken met de auto. Vanaf Utrecht doe je er ongeveer 2 uur en 40 minuten over. Vertrek je vanuit Amsterdam, dan doe je er met 3 uur iets langer over. Ook met de trein kun je in Durbuy komen. De stad zelf heeft geen treinstation, maar dit is geen probleem. Vanuit Nederland kun je naar de Belgische stad Barvaux reizen met de trein. Deze reis duurt zo’n 4 tot 4,5 uur. De exacte reisduur is afhankelijk van je vertrekpunt. Vanuit Barvaux kun je de reis naar Durbuy vervolgen met de bus.

Terrasjes in de zomer

In de zomer is het in Durbuy goed vertoeven. Tijdens een bezoek maak je kennis met het “Belgische leven”. Bij zonnig weer zie je al snel de terrasjes verschijnen. De perfecte plek om te genieten van een drankje of een hapje te eten. Zit het weer niet mee, dan kun je één van de vele restaurants binnenstappen.

De absolute nummer één is La ferme des Oliviers, tientallen mensen beoordelen dit restaurant met een maximale score. “Perfect” en “voor herhaling vatbaar” zijn recensies die je over dit restaurant kunt vinden. Ook Le Clos Des Recollets en Le Cor de Chasse worden hoog beoordeeld en staan garant voor een goede maaltijd.

Spanning en sensatie

Wil je graag aan spannende activiteiten deelnemen, bezoek dan Durbuy adventure. Met zo’n 60 verschillende activiteiten is Durbuy adventure het grootste avonturenpark van België. De activiteiten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. In de categorie rivier bijvoorbeeld kun je kano, kajak, rafting en helse afvaart vinden. In de categorie rock vind je afdalen, rotsklimmen en via ferrata.

Ook kinderen kunnen zich prima vermaken bij Durbuy adventure. In de categorie kids zijn activiteiten zoals lasergamen, minigolf en speeltuin te vinden. Durbuy adventure is dan ook het ideale park als je samen met je partner of gezin zin hebt in een middagje spel en avontuur.

Je kunt overigens ook overnachten op het park. Kies tussen het Indische of gallische dorp, je vindt er diverse type huizen en chalets.

Kasteel van Petite Somme

In een bosrijke omgeving kun je het kasteel van Petite Somme vinden. Jarenlang werd er geen aandacht aan het kasteel besteed, maar onlangs is het opgeknapt en gerenoveerd. Het is een heuse “spirituele oase” geworden, een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Tijdens je bezoek maak je kennis met de verschillende Indiase tradities.

Het maakt overigens niet uit welke dag je een bezoek wilt brengen aan het kasteel, het is namelijk dagelijks geopend. De populariteit van het kasteel is de afgelopen tijd flink gestegen, steeds meer toeristen brengen er een bezoek aan.

Hotels in Durbuy

De mogelijkheden om te overnachten zijn enorm. Er is letterlijk voor iedere vakantieganger wat wils. Zo kun je kiezen uit diverse hotels van verschillende sterrenclassificaties. Wil je luxe overnachten, kies dan uit één van de 4- of 5-sterren hotels. Ben je het liefst zo goedkoop mogelijk uit, dan kun je kiezen voor een hostel of herberg.

Vakantiehuizen en appartementen in Durbuy

Naast de hotels zijn er ook vakantiehuizen en appartementen. Het voordeel van deze accommodaties is dat ze vaak wat ruimer zijn opgezet. In de meeste vakantiehuizen en appartementen kun je een keuken vinden, je kunt dan zelf maaltijden bereiden. Dit is vooral handig als je niet van plan bent om elke dag uit eten te gaan in Durbuy.

Campings in Durbuy

Ook campingliefhebbers zijn in Durbuy aan het goede adres. In en rondom de stad kun je verschillende campings vinden. Het grootste deel van deze campings is gelegen aan de Ourthe, een bekende rivier. Wil je op een grote camping verblijven, kijk dan eens naar Sunclass Grandham. Dit park biedt de mogelijkheid om te overnachten in één van de caravans, chalets en vakantiehuizen.

Geef uw Reactie