Dinant

Tijdens je vakantie in Dinant hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen. Deze stad telt zo’n 12.000 inwoners en ligt aan de rivier de Maas. Elke jaar weer trekken er duizenden toeristen richting Dinant om te genieten van het mooie weer, de natuur en het lekkere eten.

Vooral de natuur in de omgeving van Dinant is erg populair. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes te vinden, zowel voor beginners als gevorderden. Tijdens je deelname aan deze routes maak je kennis met de schoonheid van de natuur. Ontdek de verschillende flora en fauna in dit prachtige gebied.

Reismogelijkheden Dinant

Dinant ligt op zo’n 330 kilometer van Amsterdam. Met de auto rijd je er in zo’n 3 uur en 15 minuten naar toe. Ook vanuit Groningen kun je prima naar Dinant rijden, je doet er in dat geval wel iets langer over. De reistijd vanuit de provincie Groningen bedraagt zo’n 4 uur.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met de trein naar Dinant te gaan. De Thalys brengt je comfortabel en snel naar de stad, de reisduur bedraagt zo’n 3,5 uur. Wil je nog meer comfort tijdens de treinreis, kies dan voor 1e klas.

De citadel van Dinant

Als je eenmaal in Dinant bent aangekomen kun je genoeg ondernemen. Er zijn veel bezienswaardigheden die erg in trek zijn bij toeristen. Een daarvan is de citadel van Dinant. Om bij de citadel te komen heb je wel wat extra energie nodig. Deze is namelijk hoog boven de stad te vinden en bereikbaar door middel van een trap met meer dan 400 treden. Heb je geen zin om te lopen, dan kun je gelukkig kiezen voor de kabelbaan.

Eenmaal boven kun je besluiten om direct de citadel te bezoeken, maar aan de andere kant vind je een speeltuin. Als je met kinderen een bezoek brengt aan Dinant is het wellicht een goed idee om eerst even de speeltuin te ontdekken. Daarna kun je de citadel bezoeken, die er al sinds de 11e eeuw staat trouwens. Kies voor een rondleiding met gids als je alles over de citadel te weten wilt komen. Deze rondleiding duurt iets minder dan een uur.

Het Huis van Sax

Een andere aanrader is het Huis van Sax. In dit huis staat alles in het teken van Adolphe Sax, de uitvinder van de Saxofoon. Als je een muziekliefhebber bent is dit museum dus echt iets voor je. Je kunt het museum geheel kosteloos bezoeken, alle dagen van de week. Als je voor het museum staat zie je een bankje met daarop de persoon waar het allemaal om gaat, Adolphe Sax.

Niet alleen in het museum kom je saxofoons tegen trouwens, ook in toeristische winkeltjes zul je zien dat ze veel verkocht worden. Leuk om als souvenir mee te nemen naar huis.

Rondvaart over de Maas

Als je een ontspannende activiteit zoekt kun je deelnemen aan een rondvaart over de Maas. Er zijn meerdere bedrijven die een rondvaart over de Maas aanbieden. Tijdens de rondvaart kun je prachtige gebouwen bewonderen die Dinant rijk is. Daarnaast maak je ook kennis met de verschillende dorpen in de buurt van Dinant. Het mooiste moment tijdens de rondvaart is het zicht op de rots Bayard. Deze rots is overigens ook een populaire bezienswaardigheid. Als je vanuit het zuiden Dinant binnenrijdt kom je deze rots hoe dan ook tegen.

Eten en drinken in Dinant

Op het gebied van restaurants en andere eetgelegenheden kun je je hart ophalen. Er zijn meer dan 50 verschillende eetgelegen in de stad te vinden. Een restaurant met een hoge score is Hoa Sen, hier wordt typisch Thais eten geserveerd. Houd je meer van Franse gerechten, dan is Le Pic Gourmand een aanrader. Dit restaurant heeft een maximale score van 5 sterren en wordt door veel mensen als een toprestaurant geclassificeerd. Ook Hostellerie Gilain en La Table d’Antonio zijn toprestaurants en kennen veel goede beoordelingen.

Naast de vele restaurants kun je ook plaats nemen op één van de terrasjes die je in de zomer ziet verschijnen. Onder het genot van een drankje of hapje kun je genieten van het prachtige weer en de vakantie. Vergeet vooral niet de Dinantse koek te proeven. Dit is een koek die speciaal in Dinant gemaakt wordt, van onder andere honing en bloem. Als je de koek nog nooit hebt gehad zul je wellicht verbaasd zijn over de hardheid, toch is deze koek enorm lekker. Vraag er naar als je een kopje koffie of thee aan het drinken bent op een van de vele terrasjes in Dinant!

Geef uw Reactie