Camping in de Ardennen

Ben je op zoek naar een geschikte camping in de Ardennen? Je hebt nogal wat keus, er zijn namelijk meer dan 65 verschillende campings in het gebied te vinden. De beste techniek om een passende camping te vinden is filteren. Door aan te geven wat je wensen zijn, kun je sneller en eenvoudiger een camping vinden die bij je past.

Ligging en grootte van de camping

De Ardennen zijn behoorlijk groot, het totale oppervlak bedraagt meer dan 11.000 vierkante meter. Heb je al nagedacht over de ligging van de camping? Zo zijn er campings die in het bos liggen, maar ook campings die aan bekende rivieren of meren te vinden zijn. Daarnaast zijn sommige campings heel rustig, omdat er maar weinig kampeerplaatsen zijn. Campings met minder dan 60 kampeerplaatsen vallen onder de noemer “kleine camping”. Grotere campings hebben 100, 250 of zelfs meer dan 500 kampeerplaatsen. Hoe meer plaatsen er zijn, hoe meer drukte je kunt verwachten.

Recreatie faciliteiten

Wat voor faciliteiten op het gebied van recreatie zijn er op de camping te vinden? Je kunt hierbij denken aan een binnen- en buitenzwembad, welness en een speeltuin bijvoorbeeld. Ook zaken zoals animatie en discotheek vallen onder de noemer recreatie. Als je een camping aan het zoeken bent kun je deze faciliteiten bijna altijd aanvinken, dit leidt er toe dat alleen de campings worden getoond die deze faciliteiten hebben.

Voorzieningen op de camping

Elke camping kent haar eigen voorzieningen. Denk maar eens aan een supermarkt, campingwinkel, WIFI en een eetgelegenheid. Een supermarkt is natuurlijk erg handig als je bijvoorbeeld vers brood of lekkere croissants wilt eten. Voor een gewone supermarkt moet je vaak een aantal kilometers rijden, een supermarkt op de camping zelf is dan ook echt een uitkomst. Ook WIFI is erg handig, zo kun je vakantiefoto’s plaatsen op Facebook bijvoorbeeld. Het thuisfront kan op die manier mooi meegenieten van je vakantie. Moeten één van de net genoemde voorzieningen aanwezig zijn, vink deze dan aan in het zoekfilter.

Huisdieren meenemen?

Veel Nederlanders hebben huisdieren, misschien jij ook. Als je op vakantie gaat moet je altijd goed nadenken over je huisdieren. Laat je ze verzorgen door een familielid of kennis of neem je ze mee? Als je huisdieren wilt meenemen, dan moet je goed kijken of huisdieren toegestaan zijn. Niet op elke camping zijn ze welkom namelijk. Vink daarom de optie “huisdieren toegestaan” aan als je ze mee wilt nemen op vakantie naar de camping in de Ardennen.

Beoordelingen van je camping

Een ander belangrijk punt is de score / de beoordeling van een bepaalde camping. Zijn andere campinggasten tevreden met de kwaliteit? Wat voor score krijgt de camping? Op de meeste camping zoek websites kun je aangeven te willen sorteren op beoordeling of score. Je krijgt in dat geval de camping met de hoogste score als eerste te zien. Daarnaast kun je vaak ook recensies lezen van gasten, zo kun je snel achterhalen wat de positieve en negatieve punten van een camping zijn.

Budget

Hoeveel mag de vakantie in de Ardennen kosten? De campingkosten bepalen voor een groot deel de hoogte van het totale kostenplaatje. Heb je al een budget in gedachten voor de camping? Met 200 euro heb je uiteraard minder mogelijkheden in vergelijking tot 1.000 euro. Als je vroeg van tevoren boekt kun je in veel gevallen profiteren van vroegboekkorting.

Je kunt echter ook tot het laatste moment wachten met het boeken van je camping in de Ardennen, je profiteert dan vaak van een zogenaamde last minute aanbieding. Vroegboekkorting en last minutes kunnen qua prijs al snel 20% tot 30% lager liggen in vergelijking tot reguliere campingtarieven.

Aanbevolen camping in de Ardennen

Een aantal campings willen we graag bij je onder de aandacht brengen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Camping Parc La Clusure, een camping in de plaats Bure-Tellin. De ANWB beoordeelt deze camping met maar liefst 4,5 sterren. Andere voordelen zijn het vele aantal campingplaatsen, er zijn er bijna 500. Daarnaast kun je met het hele gezin op deze camping terecht, ook met kleine kinderen. Het hele camping terrein beschikt over gratis WIFI en je kunt kosteloos gebruik maken van het buitenzwembad. Al met al een prima camping waar je een geweldige vakantie kunt beleven.

Een andere aanrader is Ardennen Camping Bertrix. Ook dit is een grote camping met bijna 500 plaatsen. In de algemene ruimtes kun je gebruik maken van WIFI en er is een buitenzwembad waar je lekker baantjes kunt trekken. Heb je huisdieren? Geen probleem, je kunt honden zonder problemen meenemen naar deze camping in de Ardennen.

Geef uw Reactie