De beste campings in de Ardennen

Voor de echte recreanten onder ons die heel graag willen kamperen, bieden de Belgische Ardennen een ruime keus aan aan hele mooie campings. De campings in de Ardennen liggen verspreid over een ruim gebied van Maastricht tot aan de Gaumestreek.

De Belgische Ardennen zijn heel erg gewild onder de vele vakantiegangers uit Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. In de winter kun je er lekker langlaufen en in de zomer lekker genieten van de vele beekjes en bossen waar je je lekker kunt uitleven.

Beste campings in de Ardennen

Wij bieden u een overzicht aan van de beste campings in de Belgische Ardennen, waar u samen met uw gezin kunt verblijven.

Camping Bertrix

Camping Bertrix ArdennenCamping Bertrix ligt in een bosrijke omgeving en een mooi heuvelachtig landschap. De camping ligt nabij de prachtige historische steden Bouillon en Bastogne.

De camping is voorzien van een uitgebreid aantal kampeerplaatsen. Naast kamperen heb je ook de mogelijkheid om een luxe stacaravan, tent of hut te huren.

Camping Petite Suisse

Camping Petite SuisseCamping Petite Suisse bevindt zich in de Belgische Ardennen op een hoogte van 500 meter. De camping is voorzien van 355 plaatsen en er is een groot buitenzwembad met glijbaan.

Vanaf de hoger gelegen gebieden op de camping, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook vanaf het terras kun je genieten van een prachtig uitzicht. Je kijkt hier uit over het mooie dal. En dat geeft je een ongeëvenaard gevoel van ruimte.

De camping ligt dichtbij de pittoreske dorpjes Durbuy en La Roche en Ardenne. Voor de wandelaars onder ons, biedt deze camping vele mogelijkheden. Tijdens een wandeling kun je tal van “wilde” dieren tegen komen, zoals zwijnen, herten en vossen. Voor de jongeren is er in de vakantie periode een animatieteam, dat de kinderen lekker bezig houdt op de camping.

Camping Petite Suisse is dus een heerlijke verblijfplaats voor jong en oud.

Camping Parc La Clusure

Camping Parc La ClusureCamping Parc La Clusure is één van de allerbeste campings van de Belgische Ardennen. De camping ligt dan ook in het hart van de Ardennen en is een genot voor fietsers, wandelaars en echte levensgenieters.

De mooie heuvels en bossen maken het zeer aantrekkelijk voor bezoekers die op zoek zijn naar rust.

Voor de kinderen is er een verwarmd zwembad aanwezig en een animatieteam dat ervoor zorgt dat ook de kinderen een geweldige vakantie hebben.

Je vindt er in de buurt ook tal van authentieke dorpjes waar je verschillende Romeinse vestingen, middeleeuwse kasteeltjes en diverse musea kunt bezichtigen.

 

Camping Spa d’Or

Camping Spa d'Or Deze camping ligt in de Ardennen, nabij de stad Spa en het oude natuurreservaat de Hoge Venen – Eifel.

Op de camping kun je, behalve staplaatsen voor je eigen tent of caravan, ook een stacaravan of luxe bungalowtent huren.

Voor de kampeerders is er een ruim aanbod van kampeerplaatsen.

Voor de kids is er een verwarmd openluchtzwembad en een klein kinderbad waar de kinderen zich veilig kunnen vermaken. Het animatieteam houdt, tijdens de vakantieperiode, de kinderen bezig.

De camping is prachtig gelegen in de natuur met beboste heuvels en leuke dorpjes. Ideaal voor de fietsers en wandelaars.

Al met al is het een gezinsvriendelijke camping voor jong en oud.